Friday, 03/05/2024, 16:24
Добре дошъл Private First Class

[ Нови съобщения · Потребители · Форум правила · Търси · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Форум » Новини » Новини- България » Футбол (Челси спечели Купата на Англия)
Футбол
silvestarДата: Sunday, 16/05/2010, 02:55 | Mensaje # 1
Група: Removed





Отборът на Челси спечели Купата на Англия, след като победи във финала Портсмут с 1:0. През първото полувреме "сините" уцелиха 5 пъти гредата зад вратаря Дейвид Джеймс.

Франк Лапард беше първият, който нямаше късмет пред гола, а Саломон Калу направи още по-фрапантен пропуск пред вратата на Портсмут като ударът му срещна за втори път гредата. Броени минути след това капитанът Джон Тери също уцели напречната греда. Пряк свободен удар на Дидие Дрогба попадна за 4-ти път в гредата на вратата на Дейвид Джеймс, който все пак успя да докосне топката, преди тя да тупне на голлинията.

5-ият удар в гредата, този път в страничната, беше отново на Дидие Дрогба, който беше изпуснат в наказателното поле от двама бранители. Малко след почивката съдията отсъди дузпа за Портсмут за нарушение в наказателното поле на Белети, но вратарят на Челси Петер Чех спаси удара на Крис Боатенг.

В 59-та минута Дидие Дрогба все пак откри резултата на "Уембли" след точно изпълнен пряк свободен удар. Малко преди края на мача реферът отсъди дузпа и в полза на Челси след нарушение срещу Франк Лампард. Той обаче също не успя да реализира 11-метровият наказателен удар, като дори не уцели вратата.

Все пак Челси стигна до успеха и направи исторически първи дубъл със спечелената титла и Купа на Англия.

Приложения: 6163327.jpg (34.0 Kb)
 
Форум » Новини » Новини- България » Футбол (Челси спечели Купата на Англия)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: